Cochlear Family päivä

7.3.2020 | Helsinki

Sinulle Cochlear Family jäsen

Cochlear kutsuu Cochlear Family päivään juhlimaan kansainvälistä kuulopäivää

Cochlear Family päivä on jäsenille tarkoitettu tapahtuma, joka järjestetään Helsingin Musiikkitalossa. Päivän pääteemana on musiikki ja päivän aikana kuulet mielenkiintoisia luentoja, saat nauttia musiikkiesityksestä, kuulet lisää apuvälineistä ja voit kysyä mieltä askarruttavia kysymyksiä. Tarjoamme jäsenille mahdollisuuden ostaa apuvälineen tarjoushintaan tapahtumapäivänä. Pääset myös tapaamaan muita sisäkorvaistute- ja luujohtoistute käyttäjiä sekä kuulemaan LapCi ry:n Cisumusa hankkeesta.

Milloin: Lauantaina 7.3.2020, kello 11.00-15.00

Missä: Musiikkitalon Terassilämpiö, Mannerheimintie 13 A, 00100 Helsinki

Luentosalissa on induktiosilmukka (ja mahdollisuuksien mukaan kirjoitustulkit)

Ohjelma

10.30Musiikkitalon narikka pääaulassa avautuu (vartioitu)
10.45Pop-up lapsiparkki avautuu
11.00-11.15Tervetuloa & päivän ohjelma
11.15-11.45Ritva Torppa - FT, logopedian yliopistonlehtori, Musiikin kuuntelun ja musiikkiharjoitteiden hyödyt istutekäyttäjälle
11.45-12.15Cochlear esittely
12.15-13.00Lounas
13.00-13.15Russ Palmer musiikkiesitys
13.15-13.45Sisäkorvaistutekäyttäjien kokemuksia
13.45-14.00Workshop-pisteiden esittely
14.00-15.00Esittelypisteet avoinna
14.45Pop-up lapsiparkki suljetaan
15.00Tilaisuus päättyy
15.30Pääaulan narikka sulkeutuuMikä on World Hearing Day?

World Hearing Day, kansainvälinen kuulopäivä, on jokavuotinen aloite maailman terveysjärjestöltä (WHO). Päivän tavoitteena on tuoda esiin kuulemisen kyvyn tärkeyttä ja parantaa ihmisten pääsyä kuulon hoitoon ja mahdollisuutta saada apuvälineitä kuulonalenemaan. "Kuule läpi elämän - älä anna kuulonaleneman rajoittaa sinua" on WHO:n viesti vuonna 2020. WHO haluaa kiinnittää erityisesti huomiota nopeisiin ja tehokkaisiin toimenpiteisiin, jotta ihmiset, joilla on kuulonalenema voivat saavuttaa täyden potentiaalinsa.

Cochlear ja World Hearing Day

Cochlear haluaa olla mukana kansainvälisessä kuulopäivässä ja huomioida WHO:n tärkeää viestiä. Cochlear järjestää 19 tapahtumaa ympäri Eurooppaa, Lähi-itää ja Afrikkaa. Tule mukaan ja näytä mitä kansainvälinen kuulopäivä tarkoittaa sinulle ja auta kasvattamaan tietoisuutta kuulonalenemasta kärsivien kuntoutukseen pääsemisen tärkeydestä.

Ritva Torppa (FT, puheterapeutti, yliopistonlehtori)

Ritva työskentelee logopedian yliopistonlehtorina Helsingin yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa ja LapCI ry:n CIsumusa-projektissa puhemuskareiden vetäjänä ja kehittäjänä. Hän tutkii puheen ja musiikin yhteyksiä ja musiikin harrastamisen ja kotona laulamisen vaikutuksia etenkin kuulovammaisten lasten puheen havaitsemiseen ja puhekieleen. Hän on julkaissut aiheesta useita tieteellisiä artikkeleita ja pitänyt kutsuesitelmiä Suomessa ja ulkomailla.

Russ Palmer

Russ Palmer on muusikko ja laillistettu musiikkiterapeutti Sibelius Akatemiasta vuodelta 1999. Russ on kuurosokea ja bilateraalinen sisäkorvaistutekäyttäjä. Hän esiintyy laulaen ja soittaen kitaraa. Lisätietoja: www.russpalmer.com.

LapCI ry on mukana esittelemässä hanketta ”CIsumusa – puhemuskareita kuulon ja kielen tueksi”.

LapCI ry:n CIsumusa-hankkeessa järjestetään puhemuskari- ja etämuskaritoimintaa pienille kuulovammaisille lapsille. Hankkeen tavoitteena on saada musiikki osaksi kuulovammaisten lasten perheiden arkea varhaislapsuudesta asti ja musiikin kielenkehitystä tukevien hyötyjen ulottaminen kuulovammaisten lasten perheisiin. Lisätietoja: www.lapci.fi

Pop-up lapsiparkki

Tarjoamme mahdollisuuden jättää hoitoon 3-11-vuotiaat lapset pop-up lapsiparkkiin, jonka järjestelyistä vastaa Hoivanet Oy. Ilmoita lapsesi lapsiparkkiin rekisteröityessäsi tapahtumaan.

Saapuminen

Musiikkitalo sijaitsee Helsingissä keskeisellä paikalla rautatieaseman läheisyydessä. Musiikkitalon sivuilta  saat lisätietoa saapumisesta, esim. jos tulet autolla tapahtumaan.

Toivomme, että sinä ja läheisesi pääsevät mukaan tapahtumaamme Helsinkiin 7. maaliskuuta 2020. 

Tapahtuma on ilmainen Cochlear Family jäsenille, sekä maksimissaan käyttäjän yhdelle aikuiselle läheiselle tai lapsikäyttäjän yhdelle tai kahdelle vanhemmalle. 

Jos et ole vielä Cochlear Family jäsen, niin voit liittyä Cochlearin nettisivuilla.  

Ilmoittaudu mukaan mahdollisimman pian! Tilaisuudessa on rajoitettu osallistujamäärä.